قصه کودکانه رايگان گويي يکي از بهترين شيوه ها در مشاوره با کودکان است و آنان مي توانند با احساسان و افکار و رفتارهايي مقابله کنند که هنوز نمي توانند با مشاور خود به طور مستقيم درباره ي آن ها صحبت کنند.


 


پرسش: تاثير قصه درماني بر شخصيت را بگوييد؟


 


پاسخ: قصه گويي بيشتر براي گروه سني کودک ونوجوان استفاده مي شود. کودکان از طريق قصه ها با محيط پيرامون خود آشنا مي شوند. هر قصه اي مي تواند فضايي را به وجود بياورد که کودکان هنگام رويارويي با نمونه هاي واقعي، رفتار و واکنش مناسبي را از خود نشان دهند.


 


 


قصه ها به کودکان ياري مي رسانند تا ارتباط ها را درک کنند رابطه اي که بين شخصيت هاي يک قصه وجود دارد، مي تواند به کودک ياري برساند که خود چگونه اين موارد را در زندگي رعايت کند.


 


موضوع مهم ديگر که تاثير زيادي بر فرايند اجتماعي شدن کودک دارد اين است که قصه ها پيامها و ارزش هايي را به مخاطب خود منتقل مي کنند کودک در اثر شنيدن، تکرار شنيدن و حتي فکر کردن به قصه ميتواند اين پيامها را جذب کند و ارزشهاي خانوادگي، اجتماعي و انساني را بگيرد.غيرمستقيم بودن اين پيام ها موجب مي شود که براي کودک دلنشين تر، جذاب تر و دوستداشتني تر شود.


 


هم چنين قصه ها قدرت تمرکز و دقت کودکان را افزايش مي دهند .کودکان در اثر شنيدن اين توانايي را به دست مي آورند تا بتوانند شنيدن فعال را تجربه کنند. انها حتي براي اينکه بتوانند ماجرا را دنبال کنند، ضروري است که دقت و تمرکز لازم را براي خوب شنيدن تمرين کنند.


 


براي منظم شدن و فعال شدن کودکان در امور هم قصه گويي يک آموزش جذاب است قصه ها مي توانند به کودکان ياد بدهند که چگونه روي کار تمرکز کنند و با دقت آن کار را پيش ببرند.


در عين حال قصه ها موجب مي شوند تا کودکان بتوانند با گسترهاي از کلمه ها آشنا شوند. کلمه هايي که ممکن است در گفتگوي روزانه هيچ وقت مورد استفاده قرار نگيرند همچنين قصه ها موجب مي شوند تا کودکان با تجربه ها، احساس ها، عواطف و شيو ههاي نگرش بزرگترها اشنا شوند. 


 


کودکان از ان جا که هنوز تجربه گستردهاي در شناخت دنيا ندارند، سعي مي کنند که با ارتباط دادن بين اموخته هاي قبلي و موضوع هاي جديد به تعادل ذهن خود کمک کنند. اين روند معمولا با تخيل کودک عجين مي شود و او را ياري ميکند که با منطق خود به کشف و شناخت دنيا اقدام کند و بر اساس چنين روندي است که از قصه هاي تخيلي لذت مي برند و از آن ها بهره برداري مي کنند.


 


کارکردها و ارزش هاي قصه ها به مراتب بيشتر از ان است که بخواهد به همين چند مورد خلاصه شود. اما همين موارد با ارزش ميتواند دلايل مهمي باشد که بتوان از طريق قصه ها به رشد عاطفي، اجتماعي، کلامي و ذهني کودک ياري نمود.


 


قصه گويي يکي از بهترين شيوه ها در مشاوره با کودکان است و آنان مي توانند با احساسان و افکار و رفتارهايي مقابله کنند که هنوز نمي توانند با مشاور خود به طور مستقيم درباره ي آن ها صحبت کنند. اين به اين معنا نيست که قصه درماني بايد ااماً توسط مشاوران و روان درمانگرها اجرا شود.


 


 اتفاقاً ثابت شده که محيط خانه و قصه گويي توسط والدين تاثيرات بهتر و ماندگارتري داشته و اگر همراه با نوازش و تماس بدني باشد، کودک را به ارامش بيشتري مي سراند. حتي با وجود درمانگرها نيز، توجه مداوم والدين ضروري است. در مجموع بر حضور قصه گو در کنار کودک تاکيد ويژه اي شده است و روش هايي مثل نوار قصه نمي تواند کارايي لازم را داشته باشد، نمي توان معادل حضور ملموس قصه گو قلمداد کرد.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

آموزش طراحی سایت فروشگاهی شخصی تجاری در بابل خـاطــرات بانــوی بـــرفی دو فروند کنکوری سایت مرجع دانلود پایان نامه - تحقیق - پروژه قالب های فارسی وردپرس 41 سالم زیبا آموزش ابتدایی طراحی سایت حرفه ای گنج یاب,طلایاب 09195912100 دانلود فیلم و اهنگ و خبر